back to top
Neděle, 22 září, 2024

Screenové rolety dodají rodinnému domu punc elegance

Redakční výběr

Pokud vám interiérová stínící technika nevyhovuje, ať už designem, nebo funkčností, je na čase poohlédnout se po exteriérové alternativě. Současný trh je však rozmanitý, a proto vybrat konkrétní řešení není až tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Zatímco klasické předokenní rolety mají své nepopiratelné výhody, moderní screenové rolety představují stylové a funkční řešení, které nejenže chrání před sluncem, ale taktéž zajišťuje optimální propojení s okolním prostředím. Pojďme se tedy podívat na to, proč jsou screenové rolety tou nejlepší volbou pro moderní nemovitosti.

Tradiční předokenní rolety

Klasické předokenní rolety jsou dlouho oblíbenou variantou stínící techniky, neboť chrání před nežádoucími vlivy okolí, mají dobrou tepelnou izolaci a odráží hluk zvenčí. V zimních měsících rolety z hliníkových lamel eliminují úniky tepla, zatímco v letním období zabraňují přehřívání interiéru. Nevýhodou však je omezená variabilita regulace světla, což je pro někoho limitující. Přestože tyto rolety dokážou vytvořit v místnosti úplné zatmění, jejich estetika a funkčnost někdy zaostávají za modernějšími alternativami, jako jsou screenové rolety na míru.

Screenové rolety spojují eleganci a efektivnost

V posledních letech se do popředí prodírají venkovní screenové rolety, které jsou vyrobeny z lehké a prodyšné tkaniny odrážející sluneční paprsky. Vzhledem k tomu, že se jedná o tkaninu, poskytují vám tyto rolety nerušený výhled ven. Nemusíte se však ničeho bát, do místností přes tyto rolety nikdo neuvidí. Jedná se o inovativní tkaninu, díky které zůstane místnost dostatečně osvětlená přirozeným světlem, aniž by se přehřívala. Screenové rolety jsou taktéž odolné vůči větru a snadno se udržují. Jedinou nevýhodou může být jejich náchylnost k poškození, což však vyvažují vlastnosti jako moderní vzhled a funkčnost.

- Advertisement -euro

Další články autora

- Advertisement -PR články