back to top
Pátek, 13 prosince, 2024

Jak vypadají a co vaří nejlepší restaurace světa

Redakční výběr

V Londýně vyhlásili žebříček 50 top kulinářských podniků pro rok 2014. Na vrchol vrátila Noma z Kodaně.

Nejlepší restaurací světa je opět dánská Noma. Po roce se vrátila na vrchol prestižního žebříčku World ‚s 50 Best Restaurants. Její tříletou vítěznou šňůru (2010 – 2012) loni přerušila letošní dvojka – španělská rodinná restaurace El Celler de Can Roca. Třetí místo obhájila Osteria Francescana z italské Modeny.

Do první desítky se dostaly tři španělské, dvě britské a americké restaurace. Doplnili ji po jednom podniku Brazílie, Dánsko a Itálie. Nejlépe umístěným nováčkem v žebříčku se stala restaurace Gaggan z Bangkoku, která obsadila 17. příčku. Titul největšího skokana si vysloužila restaurace Central z peruánského hlavního města Lima. Z loňského 50. místa se posunula na 15. příčku.

Pokud byste se chtěli ochutnat, jak se vaří v jedné z padesátky nejlepších restaurací světa, stačí zajít do Vídně. Šestnácté místo v žebříčku pro tento rok patří restauraci Steirereck.

Seznam top gurmánských podniků sestavuje každý rok magazín Restaurant na základě hlasů 900 odborníků v restauračním průmyslu. Ocenění sponzorované italským výrobcem minerálních vod S.Pellegrino a Acqua Panna udělili včera večer v Londýně.


Redakce radí: Vyzkoušejte recepty na skvělé polévky, které potěší každého strávníka.


- Advertisement -euro

Další články autora

- Advertisement -PR články